Bästa E-pipan 2021

 • april 28, 2020
 • by Andreas Malmström

  1. Flowermate Aura

  Flowermate Aura Dry Herb Vaporizer

  2. K1000 Plus E-pipa

  3. E-Pipe 618

  21294568-origpic-7520be

  Traditionella och klassiska pipor har varit det tveklöst vanligaste och kanske även det äldsta sättet att röka tobak med. Enkelt förklarat kan man säga att en e-pipa har precis samma form som en vanlig tobakspipa, men skillnaden ligger i funktionen.

  En e-pipa använder du dig av när du vill inhalera e-juice istället för vanlig tobak. Pipan drivs med hjälp av ett batteri och en förångare som gör vätskan till en ånga/rök som du inhalerar in. Precis som den vanliga pipan så består en e-pipa av ett munstycke, ett skaft och en liten skål. Istället för att stoppa in tobak i skålen och sedan tända på pipan så startar du bara igång batteriet och pipan är redo att användas.

  Att hitta den bästa e pipan på marknaden kan låta som en enkel uppgift, men sanningen är att det kan vara klurigare än du tror. Här har vi skapat ett bäst i test för bästa e pipan 2021, så att du kan göra ett bättre och snabbare val.

  Det finns mängder med olika e-pipor att välja mellan när du vill komma igång med en vape. Vilken modell som passar dig bäst är väldigt individuellt. Designerna är olika, priserna varierar och detsamma gäller för funktionerna och egenskaperna som de olika piporna har.

  Vi har valt att lista fyra stycken riktigt bra e-pipor från kända tillverkare som håller en hög kvalitet. Här kan du läsa om de funktioner som piporna har, men du kan också se vilka som är mest populära just nu. Förhoppningsvis hittar du en som passar dig i smaken och om inte så har du åtminstone mer kunskap om e-pipor nu än tidigare. Vi rekommenderar dig att även titta igenom vår köpguide och vår sektion med vanliga frågor och svar. Läs igenom dessa innan du väljer och betalar för din e-pipa.

  Topp 3 bästa e-pipa 2021

  1. Flowermate Aura Dry Herb Vaporizer

  Flowermate Aura Dry Herb Vaporizer

  Pipa eller inte, den här snygga Aura från Flowermate bara måste med på listan över bra e-pipor. Visst har den inte den klassiska designen av en traditionell tobakspipa, men är du ute efter en vaporizer som erbjuder det mesta under ”ett och samma tak” så har du hittat rätt. Låt inte den diskreta designen lura dig. Även om den till synes kan se väldigt enkel ut så är den också mycket mångsidig. Du kommer att kunna använda dig av denna e-pipa till oljor, vax, örter, e-juice och koncentrat med bravur. Det starka batteriet på 2600 mAh gör att du kan använda den i två timmar innan du behöver ladda den och genom displayen kan du enkelt bestämma vad det är för temperatur som du vill att din vape ska ha.

  104 gram i vikt för en e-pipa är verkligen inte mycket och det är tydligt att tillverkaren har velat skapa en så högkvalitativ och användarvänlig e-pipa som möjligt. Den nätta storleken gör att du kan få plats med din vape i bakfickan såväl som i väskan, jackfickan eller kanske till och med bakom örat. Flowermate Aura laddas med hjälp av USB.

  2. Kamrytech Kamry K1000 Plus E-pipa

  K1000 från Kamrytech Kamry är ett utmärkt alternativ för både erfarna vejpare såväl som nybörjare. Här får du en e-pipa som har en snygg och vacker design där man har använt sig av trä och rostfritt stål för att skapa en så exklusiv känsla som möjligt. Maxeffekten för pipan ligger på 30 W och detta är något som du själv inte kan justera. Du får dessutom en pipa med 2 ml vätskekapacitet och laddning sker via micro-USB.

  För att du ska kunna använda din e-pipa så länge som möjligt så är pipan utrustad med ett energisparläge. E-pipan är smidig och får enkelt plats i fickan, tack vare den totala längden på 15 cm och en diameter på 22 mm när det kommer till e-pipans tank. Den totala viken ligger endast på 132 g, vilket gör K1000 till ett riktigt bra val för alla som vill ha en e-pipa som är användarvänlig på många sätt.

  3. E-pipe 618

  Många som väljer att använda sig av en e-pipa tycker om designen såväl som upplevelsen som e-pipan ger. Här får du en snygg och elegant e-pipa som inte bara är fin att titta på, utan även är utformad på ett sätt för att säkerställa att du får så mycket ånga och smak som möjligt. E-Pipe 618 är automatisk, vilket betyder att du inte behöver göra något annat än att starta igång den och därefter börja inhalera den förångade e-vätskan. Inga knappar behöver hållas in.

  För att få en så verklighetstrogen känsla som möjligt så har man sett till att förse pipan med en LED-lampa som lyser i färgen röd. Varje gång du inhalerar från din e-pipa kommer denna lampa att lysa upp, likt riktig glöd. Här får du en e-pipa med en tank på 2,5 ml och när den börjar att bli gammal eller sliten så kan du enkelt byta ut den på egen hand.

  Köpguide för bästa e pipan

  Så väljer du din första e-pipa

  Eftersom utbudet av e-pipor är så stort kommer det att vara ganska så roligt för dig att välja en e-pipa som blir din allra första. Ett stort utbud är kul, men det kan också göra det svårare att göra rätt val. Modellerna kan omfatta det absolut mesta, t.ex. väldigt prisvärda e-pipor, massproducerade alternativ, exklusiva e-pipor eller handgjorda pipor. Ett bra sätt att sålla ut är att välja en budget för din e-pipa. Du kommer att kunna hitta bra alternativ i 250 kronors-klassen såväl som pipor för 3000 kronor och uppåt.

  Ett smidigt, enkelt och bra sätt att införskaffa sin första e-pipa på är att välja ett nybörjarkit. Det finns ett flertal olika kit från olika tillverkare där du får med dig allt som du behöver för att komma igång. Även om de till synes kan se enkla ut så finns det även här högkvalitativa alternativ för den som känner att budget inte är att satsa på. Vi skulle nog vilja säga att det främst är tjockleken på din plånbok som kommer vara avgörande för vilken pipa du väljer. Om du funderar på att köpa dig en e-pipa så låt inte utseendet eller det första intrycket påverka dig alldeles för mycket. Du behöver läsa på om pipans prestanda och funktioner lika väl som du behöver välja en som du tycker är visuellt tilltalande.

  Olika sätt att puffa på din pipa

  Som vi har nämnt återkommande i detta bäst i test för bästa e pipan så finns det mängder med olika pipor att välja mellan och det finns dessutom ett flertal olika funktioner. Man kan säga att det finns två olika sätt att använda sin e-pipa på och på så sätt två olika sätt att ”röka” den. Det vanligaste alternativet är den automatiska e-pipan. En automatiskt e-pipa är enkel att använda sig av och du behöver inte själv göra något annat än att starta igång den. Därefter kan du puffa på precis när du vill och utan några andra typer av insatser. När du inhalerar från din automatiska e-pipa så kommer förångaren själv att sätta igång och producera ånga som du sedan andas in.

  Det andra alternativet är att använda sig av en e-pipa med en manuell strömbrytare. Det här alternativet lämpar sig bäst för den som vill ha en så verklighetstrogen upplevelse av den klassiska pipan som möjligt. Med en manuell e pipa måste du själv se till att trycka på strömbrytaren vid varje andetag. När du trycker på strömbrytaren så sätts förångaren igång och börjar att värma upp e-juicen. På så sätt får du en verklighetstrogen upplevelse och du har också större möjlighet att själv kontrollera din vape.

  Vanliga frågor kring bästa e pipan

  Är röken som kommer från e-pipan riktig?

  Ett mycket vanligt missförstånd när det kommer till e-pipor eller vapes överlag är att man tror att röken som kommer ut är riktig rök. Så är det inte. En e-pipa kan inte orsaka riktig rök på samma sätt som den inte heller kan orsaka någon riktig aska. Det som man inhalerar och sedan blåser ut är alltså ånga. Avsaknaden av rök såväl som aska är en av de främsta fördelarna med en e-pipa framför en vanlig pipa med tobak. E-pipan är ett betydligt mer säkert alternativ för den som vill värna om hälsan och miljön. En e-pipa är nämligen miljövänlig och kan användas inomhus utan problem för den som önskar.

  Är e-pipan luktfri?

  Det korta och enkla svaret på den frågan är ja. Du behöver inte ens ha den bästa e pipan för att vara säker på att du inte sprider någon lukt omkring dig. Det är naturligtvis något som uppskattas väldigt mycket av din omgivning, såväl som vänner och familj. Även om du väljer e-juice eller e-vätska med smak så är det endast du som kommer att känna av smaken. Den ånga som kommer ut är luktfri. Det har i sin tur gjort att vissa verksamheter kan tycka att det är mer än okej att du använder din vape i deras lokaler. Exempel på sådana verksamheter kan vara vissa krogar eller casinon.

  Summering

  På jakt efter en riktigt bra e-pipa? Då har du kommit rätt! Här har vi samlat tre stycken riktigt grymma alternativ för den som vill ha en modernare vaporizer såväl som den som vill ha den mer traditionella modellen likt en riktig pipa. Med hjälp av vår köpguide kommer det vara enklare för dig att hitta en e-pipa som passar dina behov och i sektionen för frågor och svar kommer du att få vägledning och rådgivning så att det bara ryker om det. Kom ihåg att det främst är din budget som kommer att vara avgörande för vilken e-pipa du väljer. Du kan hitta riktigt bra alternativ även i budgetklasserna om så önskas.

   

  Author

  Andreas Malmström

  Andreas är en entusiast inom CBD-oljor, salvor och dylikt - och har skrivit hundratals artiklar om ämnet. Trots att han inte är någon regelrätt expert så tar han fram information från tredjeparts-källor för att skapa så bra artiklar som möjligt.